vijesti

23.04.2010.
Pretjerana konzumacija alkohola dovodi do raka
Znanstvenici s milanskog sveučilišta su stekli novi uvid u povezanost konzumacije alkohola te procesa starenja i razvoja raka na razini stanica.
22.04.2010.
Isti gen povezan s pretilošću i demencijom
Inačica gena otprije poznatog po vezi s pretilošću također dovodi do povećanja rizika za smanjenje volumena mozga i razvoja Alzheimerove bolesti, objavili su istraživači s University of California.
22.04.2010.
Studija: Mesne prerađevine povezane s rakom jajnika
Istraživanje australskih znanstvenika je pokazalo kako je česta konzumacija mesnih prerađevina poput salama ili hot-dogova povezana s većim rizikom obolijevanja od raka jajnika.
22.04.2010.
Sastojak curryja štiti jetru
Sastojak curryja nazvan kurkumin može odgoditi razvoj oštećenja jetre koja dovode do ciroze, objavili su znanstvenici sa sveučilišta u Grazu u časopisu Gut.
21.04.2010.
Matične stanice u tretiranju teške astme
Rezultati koje je objavio časopis Proceedings of the National Academy of Sciences pokazuju da će se matične stanice u budućnosti moći upotrijebiti za liječenje teške astme.
21.04.2010.
Negativan utjecaj anestezije na djecu
Istraživanje švedskih znanstvenika je pokazalo zbog čega opetovane anestezije kod djece mogu negativno utjecati na njihovo pamćenje i sposobnost učenja.
20.04.2010.
Čip prati širenje metastaza
Znanstvenici s Harvarda su razvili čip uz čiju je pomoć moguće testirati krv na prisutnost stanica povezanih sa širenjem karcinoma organizmom.
20.04.2010.
Skeniranje mozga otkriva rane znakove Alzheimerove bolesti
Uz pomoć uređaja za pozitronsku emisijsku tomografiju (PET) je kod osoba s obiteljskom poviješću Alzheimerove bolesti moguće otkriti nakupine toksičnih proteina i prije pojave prvih simptoma ovog oblika demencije.
20.04.2010.
EU nije zabrinuta zbog vulkanskog pepela
Europska komisija analizira mogući negativan utjecaj pepla iz islandskog vulkana na zdravlje, no prema zasad dostupnim informacijama ističe se kako nema razloga za zabrinutost.
19.04.2010.
Nova studija o utjecaju prehrane na bolesti srca
Zamjena zasićenih masti zdravijim prehrambenim opcijama može smanjiti rizik obolijevanja od bolesti srca za 20%, objavili su istraživači s Harvarda.
Čempresi
6,0
visoka
Brijest
1,4
niska
Lijeska
0,5
niska
Jasen
0,3
niska
Joha
0,1
niska
Drveće
Drveće
Lijeska
0,1
niska
Drveće
Drveće
Čempresi
6,4
visoka
Crkvina
0,4
niska
Lijeska
0,3
niska
Vrba
0,1
niska
Drveće
Čempresi
6,5
visoka
Lijeska
2,1
umjerena
Crkvina
0,6
niska
Joha
0,3
niska
Brijest
0,3
niska
Jasen
0,3
niska
Drveće
Drveće
Joha
2,5
umjerena
Lijeska
2,2
umjerena
Jasen
1,5
niska
Čempresi
0,4
niska
Brijest
0,1
niska
Čempresi
4,3
umjerena
Brijest
1,3
niska
Joha
0,4
niska
Lijeska
0,4
niska
Topola
0,3
niska
Jasen
0,3
niska
Joha
2,8
umjerena
Lijeska
2,3
umjerena
Jasen
1,5
niska
Čempresi
0,9
niska
Brijest
0,1
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: