vijesti

07.06.2009.
Bolje razumijevanje nastanka ugrušaka
Znanstvenici s Harvarda su identificirali molekularni mehanizam koji je ključan za regulaciju zgrušavanja krvi, objavio je časopis Science.
05.06.2009.
Tjelovježba smanjuje rizik za rak dojke
Vježbanje više od sat vremena tjedno pomaže pri smanjenju rizika obolijevanja od raka dojke, pokazala je studija provedena među ženama starijima od 30 godina.
05.06.2009.
Internet pomaže pri prestanku pušenja
Istraživanje provedeno na University of California ukazuje na izraženi pozitivan učinak programa pomoći pri prestanku pušenja utemeljenih na internetu i računalima.
05.06.2009.
Američkoj djeci prijeti "recesijska pretilost"
Sve više roditelja u SAD zbog ekonomskih poteškoća zdrave obroke svoje djece mijenja jeftinijim obrocima brze hrane, upozoravaju stručnjaci.
04.06.2009.
Napredak u istraživanju matičnih stanica
Istraživanje kineskih znanstvenika sugerira kako je stanice odraslih svinja moguće potaknuti da se transformiraju u bilo koji tip tkiva u organizmu, slično kao i matične stanice podrijetlom iz embrija.
03.06.2009.
Otkriven novi gen povezan s rakom dojke
Američki znanstvenici s University of Michigan su identificirali gen koji je povezan s gotovo 20% slučajeva raka dojke.
03.06.2009.
Australija: Operacije protiv pretilosti na državni račun
Australski parlamentarni odbor je preporučio povećanje izdvajanja iz državnog proračuna namijenjenih financiranju kirurških zahvata protiv pretilosti.
03.06.2009.
Hi-tech odjeća za pomoć starijima
Skupina sjevernoirskih znanstvenika u novom projektu radi na kombinaciji odjeće i elektronike koja bi trebala popraviti kvalitetu života osoba starije životne dobi.
02.06.2009.
Sastojak rajčice protiv bolesti srca
Istraživanje provedeno na Cambridge University pokazuje kako likopen iz rajčice može spriječiti razvoj bolesti srca i smanjiti rizik za moždani udar.
02.06.2009.
Umjerena konzumacija alkohola smanjuje rizik za žučne kamence
Unos dvije jedinice alkohola dnevno može rizik od razvoja žučnih kamenaca smanjiti za prosječno trećinu, pokazalo je istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji.
Čempresi
6,3
visoka
Grab
3,9
umjerena
Borovi
2,2
umjerena
Hrast
2,2
umjerena
Crkvina
2,3
umjerena
Trave
2,3
umjerena
Drveće
Korovi
Hrast
6,1
visoka
Breza
4,3
umjerena
Orah
2,6
umjerena
Platana
2,5
umjerena
Koprive
3,0
umjerena
Trave
1,1
niska
Hrast
8,4
visoka
Jasen
7,6
visoka
Crkvina
10,1
visoka
Grab
6,9
visoka
Čempresi
6,5
visoka
Trave
1,1
niska
Crkvina
8,5
visoka
Čempresi
6,5
visoka
Grab
6,3
visoka
Jasen
6,0
visoka
Hrast crnika
5,4
umjerena
Trave
3,3
umjerena
Hrast
2,5
umjerena
Platana
2,3
umjerena
Orah
1,3
niska
Breza
0,6
niska
Trave
1,5
niska
Kiselica
0,6
niska
Koprive
11,0
visoka
Grab
3,3
umjerena
Čempresi
2,7
umjerena
Hrast
2,3
umjerena
Maslina
1,3
niska
Trave
3,3
umjerena
Hrast
1,9
niska
Borovi
1,6
niska
Breza
1,6
niska
Orah
1,1
niska
Koprive
1,3
niska
Trave
1,5
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: