članci

23.08.2006.
Kako razlikovati pelin od ambrozije?
Ulazimo u sezonu polinacije ambrozije, biljke čiji je pelud izuzetno alergogen i kod vrlo velikog broja ljudi izaziva ozbiljne tegobe. Upravo zbog sve većeg broja osoba alergičnih na ovu vrstu peluda, porasla je svijest o tome da se ...
26.07.2006.
Nesteroidni antireumatici - lijekovi koje olako uzimamo?
Nesteroidni antireumatici ili nesteroidni protuupalni lijekovi (NSAR) su pouzdano djelotvorni lijekovi koji čine najbrojniju skupinu lijekova, oko pedesetak preparata. Primjenjuju se za liječenje bolova, povišene tjelesne temperature, ...
20.07.2006.
Zarazne bolesti koje se prenose hranom
Zarazne bolesti koje se prenose zagađenom hranom čest su problem koji ugrožava život milijuna ljudi u svijetu. Osobe zaražene mikroorganizmima iz hrane ili njihovim toksinima ne moraju imati nikakve simptome ili mogu razviti simptome ...
14.07.2006.
Pripremite se za vožnju biciklom
Prije svakog većeg napora pa tako i vožnje bicikla valja pripremiti svoje tijelo. Pripremljeno tijelo može izdržati puno veći napor, duga vožnja nam tada postaje pravi užitak, a ne bolna noćna mora.
19.06.2006.
Mediteranska prehrana
Svjedoci smo sve većeg prodora novih proizvoda koji nam do nedavno nisu bile dostupni u našem svakodnevnom životu. Mnogi od njih nalaze put i do našeg stola donoseći nam nove okuse i mijenjajući postepeno naše navike. Nažalost, ...
08.05.2006.
Vaše dijete ima povišenu temperaturu
Nerijetko viđen scenarij u hitnoj ambulanti jest kada zabrinuti roditelji dolaze sa svojim djetetom zbog povišene temperature. Nerijetko ta ista temperatura izaziva alarmantnu zabrinutost čim toplomjer pokaže 37 stupnjeva C. Klasična ...
02.05.2006.
Higijena ruku - važna mjera prevencije infekcije
Zašto je higijena ruku važna? Pravilna i redovita higijena ruku, odnosno redovito pranje ruku dobar je, jednostavan i jeftin način sprječavanja širenja mnogih zaraznih bolesti koje se mogu prenijeti nečistim rukama kao što su ...
26.04.2006.
Naučimo disati pravilno
Disanje je radnja o kojoj najčešće ne razmišljamo - jednostavno dišemo. Disanje je radnja koja se izvodi i voljno i nesvjesno, a kontroliraju ga dvije različite skupine živaca. Jedna skupina pripada voljnom sustavu, a druga ...
18.04.2006.
Dijeta kod peptičkog ulkusa
Osnovna karakteristika dijete kod peptičkog ulkusa je smanjenje ili potpuno izbacivanje namirnica koje mogu izazvati iritaciju želuca i prekomjerno lučenje želučane kiseline. Prekomjerna konzumacija šećera, povećan unos soli i ...
10.04.2006.
Razumjeti shizofreniju
Shizofrenija narušava život bolesnika, ali i njihovih obitelji. Oboljeli od shizofrenije često imaju teškoće na radnome mjestu, ne mogu raditi ili ne mogu završiti školovanje, pa im je potrebna financijska pomoć obitelji. Oko 1% ...
Drveće
Korovi
Hrast crnika
6,3
visoka
Crkvina
4,9
umjerena
Grab
3,1
umjerena
Čempresi
2,5
umjerena
Trave
6,2
visoka
Jasen
2,2
umjerena
Drveće
Trave
Korovi
Koprive
3,0
umjerena
Hrast
1,8
niska
Borovi
1,1
niska
Vrba
0,5
niska
Trave
1,1
niska
Jasen
7,5
visoka
Hrast
6,2
visoka
Crkvina
6,1
visoka
Breza
2,4
umjerena
Trave
4,9
umjerena
Borovi
0,8
niska
Drveće
Korovi
Grab
6,1
visoka
Hrast crnika
5,4
umjerena
Crkvina
6,4
visoka
Čempresi
3,6
umjerena
Jasen
3,3
umjerena
Trave
3,0
umjerena
Drveće
Trave
Korovi
Borovi
6,0
visoka
Trave
6,4
visoka
Hrast
1,6
niska
Koprive
2,3
umjerena
Kiselica
2,1
umjerena
Breza
0,6
niska
Grab
3,8
umjerena
Hrast
3,7
umjerena
Crkvina
5,0
umjerena
Čempresi
2,6
umjerena
Maslina
2,5
umjerena
Trave
2,3
umjerena
Borovi
6,3
visoka
Koprive
4,0
umjerena
Hrast
2,8
umjerena
Trave
6,1
visoka
Vrba
1,6
niska
Breza
1,0
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: