//  Mineralna voda obogaćena magnezijem
Mineralna voda obogaćena magnezijem

Prirodna mineralna voda obogaćena magnezijem izvire iz podzemnih ležišta zaštićenih od svakog onečišćenja. Odlikuje se prirodno prisutnim mineralima i elektrolitima te posjeduje fiziološki utjecaj na ljudski organizam jer ima veće količine magnezija, minerala koji se opisuje kao antistresni mineral, mineral koji održava staničnu energiju, stabilizira probavu i djeluje na zdravlje kože. Osobe koje imaju sklonost visokom krvnom tlaku trebaju piti mineralnu vodu s niskim udjelom natrija, a visokim udjelom magnezija.

Kao prirodna mineralna voda bez ugljičnog dioksida može se stavljati u promet prirodna mineralna voda čiji sadržaj ugljičnog dioksida ne prelazi količinu nužnu za održavanje bikarbonatne ravnoteže, ali se preporuča upotreba lagano gazirane vode jer ugljični dioksid na sebi svojstven način poništava štetan utjecaj konzervansa, primjerice natrijevog nitrita, prisutnog u većini trajnih salama i u konzerviranim proizvodima.

Autorica: Prof. dr. sc. Donatella Verbanac, dipl. ing. medicinske biokemije
(0)
0.0 od 5

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.