O lijekovima

PLIVA lansirala novi bezreceptni lijek AVIOMARIN na hrvatsko tržište

Objavljeno 23.03.2009.
PLIVIN novi bezreceptni lijek AVIOMARIN uspješno uklanja simptome bolesti putovanja, a od sada je dostupan u svim ljekarnama u Hrvatskoj.
PLIVA lansirala novi bezreceptni lijek AVIOMARIN na hrvatsko tržište
 

S prvim proljetnim danima počinje i sezona putovanja. Užitak putovanja nerijetko mogu narušiti neugodni simptomi bolesti kretanja, među kojima su najčešći mučnina, povraćanja i vrtoglavica. Riječ je o kinetozi, ili bolesti kretanja koja se kod nekih ljudi javlja pri vožnji brodom, zrakoplovom, vlakom, automobilom ili autobusom. Nasreću, postoje preparati koji ih učinkovito ublažavaju ili sprečavaju. Sve što je potrebno za prevenciju mučnina, povraćanja i vrtoglavice vezanih uz bolest putovanja, upravo su AVIOMARIN tablete koje vrlo učinkovito sprečavaju navedene tegobe.

AVIOMARIN tablete namijenjene su osobama koje pate od mučnine prilikom putovanja. Lijek djeluje brzo te ga se preporuča uzeti pola sata prije početka putovanja kako bi učinkovito prevenirao mučninu, povraćanje i vrtoglavicu. Proizvod je dostupan na tržištu u jedinstvenom ekonomičnom pakiranju od 5 tableta, a njegova ga cijena čini ujedno i najpovoljnijim izborom u odnosu na neke konkurentske proizvode.

AVIOMARIN omogućuje putovanje bez neugodnih simptoma vama i vašim suputnicima bez obzira putujete li automobilom, autobusom, vlakom, zrakoplovom ili brodom. AVIOMARIN tablete sadrže 50 mg dimenhidrinata čija je učinkovitost i sigurnost klinički dokazana. Smiju ga uzimati odrasli i djeca starija od 5 godina.

Ukoliko ste skloni bolesti kretanja, da biste lakše stigli do željenog odredišta, pripreme za svako putovanje trebaju uključivati mjere za sprječavanje ili smanjivanje osjetljivosti na bolest kretanja. To znači pripremiti se za što ugodnije putovanje te ako je ikako moguće, odabrati prijevozno sredstvo u kojem se najbolje osjećate dok putujete.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(119)
4.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.