Muško zdravlje

Još jedan faktor rizika za PTSP

Objavljeno 20.04.2009.

Yahoo

Istraživanje provedeno u SAD pokazuje kako veći rizik za posttraumatski stresni poremećaj (PTSP) imaju osobe koje su bile slabijeg zdravlja prije sudjelovanja u ratnim djelovanjima.
Još jedan faktor rizika za PTSP
 

British Medical Journal je objavio kako novi nalazi ukazuju na nužnost preventivnih intervencija kod vojnika slabijeg fizičkog i mentalnog zdravlja kako bi se spriječio razvoj PTSP-a.

Rezultati studije su utemeljeni na podacima prikupljenima od 5410 američkih sudionika ratova u Iraku i Afganistanu.

Trostruko veći rizik za PTSP je uočen kod ispitanika koji su imali najslabije rezultate na testovima mentalnog zdravlja i prije odlaska iz SAD, dok su vojnici s najslabijim rezultatima na provjerama fizičkog zdravlja imali dvostruko veći rizik za PTSP od prosjeka.

Sveukupno je 58% vojnika s PTSP-om imalo poteškoća s mentalnim ili fizičkim zdravljem već prije sudjelovanja u ratu, napominju istraživači.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(26)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.