Ostalo

Obilježavanje dana zaštite zdravlja na radu 28. travnja

Objavljeno 24.04.2009.
Povodom obilježavanja 28. travnja Dana zaštite zdravlja na radu Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje i Zavod za javno zdravstvo „Dr Andrija Štampar", u sklopu Projekta „Zagreb - zdravi grad", organiziraju javnozdravstvenu tribinu pod nazivom „Radimo zdravo".
Obilježavanje dana zaštite zdravlja na radu 28. travnja
 

Tribina se održava u utorak, 28. travnja 2009. od 11,00-13,00 sati u prostoru Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27. na kojoj će stručnjaci iz Zavoda za javno zdravstvo „Dr Andrija Štampar" održati predavanja i predstaviti tiskane materijale.

Teme predavanja su:

UTJECAJ MOBBINGA NA ZDRAVLJE  

predavač: Davor Ražić, dr.med/spec. med. rada/

PSIHIČKO ZDRAVLJE I ZADOVOLJSTVO PRI RADU

predavač: Mihok Diana, dr.med.

SIGURNO RADNO MJESTO I ZDRAVO OKRUŽENJE

predavač: Marija Škes, prof rehab.

VJEŽBANJE NA RADNOM MJESTU

predavač: Hrvoje Radašević, prof. kinez.

Program „Radimo zdravo" usmjeren je na dva osnovna segmenta zdravlja na radnom mjestu: mentalno i fizičko zdravlje, a namijenjen je cjelokupnom radno aktivnom stanovništvu Grada Zagreba. U sklopu unaprjeđenja mentalnog zdravlja tiskan je edukacijski materijal o uspješnoj komunikaciji na radnom mjestu, načinima rješavanja konflikta, timskom radu te uspješnim upravljačkim strategijama. U sklopu unaprjeđenja fizičkog zdravlja tiskani su edukacijski materijali o provođenju petominutnih vježbi na radnom mjestu namijenjenih djelatnicima koji većinu radnog vremena provode sjedeći i za računalom.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(27)
4.9 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.