Muško zdravlje

Recesija pogađa mentalno zdravlje muškaraca

Objavljeno 12.05.2009.

BBC

Podaci prikupljeni u Velikoj Britaniji pokazuju kako gotovo 40% muškaraca pati od depresije, anksioznosti ili stresa povezanih sa stanjem gospodarstva u zemlji.
Recesija pogađa mentalno zdravlje muškaraca
 

Studija u kojoj je sudjelovalo 2000 ispitanika odrasle dobi je pokazala i kako je ovakav utjecaj recesije na mentalno zdravlje kod žena izražen znatno slabije nego kod muškaraca.

Stručnjaci upozoravaju kako dodatni problem leži u tome što su muškarci znatno manje skloni traženju pomoći od stručnjaka, pa čak i od članova obitelji ili prijatelja.

Uz to, pokazalo se kako je 2,5 puta više muških ispitanika zbog financijskih poteškoća razmišljalo o suicidu, objavio je časopis Mind.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.