Ostalo

Humanitarna predstava svjetski poznate kazališne skupine za pomoć udruzi Debra

Objavljeno 29.05.2009.
PLIVAzdravlje
Svjetski poznata kazališna skupina Madhouse Theater i ove se godine uključila u humanitarnu kampanju "Djecu leptire i običan dodir boli" udruge Debra Hrvatska, kojom udruga prikuplja sredstva za pomoć oboljelima od bulozne epidermolize.
Humanitarna predstava svjetski poznate kazališne skupine za pomoć udruzi Debra
 

Svjetski poznata kazališna skupina Madhouse Theater i ove se godine uključila u humanitarnu kampanju "Djecu leptire i običan dodir boli" udruge Debra Hrvatska, kojom udruga prikuplja sredstva za pomoć oboljelima od bulozne epidermolize. Madhouse Theater je 2007. godine gostovao u Zagrebu sa svojom uspješnom, atraktivnom i urnebesno duhovitom predstavom na engleskom jeziku "The Complete Works of William Shakespeare (abridged)", a 3. i 4. lipnja ponovno će je odigrati za zagrebačku publiku u kinu Forum. Svi građani će tako kupnjom ulaznice po cijeni od 80 kuna u Eventim Ticketshopu u Berislavićevoj 13 moći dati svoj doprinos u pomoći oboljelima od bulozne epidermolize i njihovim obiteljima.

Predstava "The Complete Works of William Shakespeare (abridged)" na duhovit način oživljava likove iz cjelokupnog Shakespearovog opusa - svih 37 komedija i tragedija - te ih dočarava publici u posve novom svjetlu. Ovaj komad je donio svjetsku slavu kazališnoj skupini koja ga je napisala - Madhouse Theater Company - koju su osnovali Matt Devere, Jon Fenner i Mike Kelley 2001. godine. Od prvog izvođenja 2000. godine u Budimpešti predstava postaje veliki hit, a u Londonu se ubraja među najdulje izvođene predstave.

Podsjećamo da je do 31. svibnja otvorena i humanitarna telefonska linija s brojem 060 9001, putem koje građani pozivom doniraju iznos od 6 kuna i 10 lipa za pomoć Debri i njenim članovima.

Bulozna epidermoliza je rijetka i vrlo teška genetska bolest koja se javlja pri rođenju. Većina oboljelih su već nakon nekoliko godina osamdeset do stopostotni invalidi i njihova koža je krhka i ranjiva poput leptirovih krila, te im i običan dodir stvara bolne bule, odnosno rane. Svakodnevica oboljelih je obilježena začuđenim pogledima, previjanjima, kirurškim zahvatima te ovisnošću o pomoći, njezi i pratnji drugih osoba.

Debra Hrvatska je osnovana 1996. godine s ciljem povezivanja oboljelih od bulozne epidermolize i njihovih obitelji radi razmjene iskustava i međusobne pomoći. Društvo djeluje već 12 godina i brine o svim svojim članovima iz Hrvatske, a velika je potpora i mnogima iz susjednih zemalja, kao i zemalja jugoistočne Europe.

Za dodatne informacije slobodno se obratite:

Evica Borčić

Debra Hrvatska
Prilaz Gjure Deželića 30, Zagreb
T +385 1 4555 200
F +385 1 4555 199
E-mail evica@debra-croatia.com

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(25)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.