Majka i dijete

Vitamini smanjuju rizik za spontani pobačaj

Objavljeno 07.06.2009.

Reuters

Uzimanje dodatnih vitamina prije začeća i u ranoj trudnoći je povezano s manjim rizikom za spontani pobačaj, tvrde američki znanstvenici s University of North Carolina.
Vitamini smanjuju rizik za spontani pobačaj
 

American Journal of Epidemiology piše i kako su postojeće preporuke o uzimanju vitamina u trudnoći vezane uz smanjenje izgleda za porođajne defekte.

Za potrebe nove studije znanstvenici su ispitali 4752 žene koje su bile u prvom tromjesečju trudnoće.

Pokazalo se kako je uzimanje vitamina povezano s 57% manjim izgledima za spontani pobačaj, bez obzira na ostale čimbenike poput dobi, korištenja hormona, broja ranijih trudnoća, pušenja, etničkog podrijetla, stupnja obrazovanja ili bračnog statusa.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(25)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.