Majka i dijete

Depresija povezana s preranim porodom

Objavljeno 29.06.2009.

Reuters

Žene kod kojih su prije trudnoće bili prisutni simptomi depresije imaju veći rizik da će prerano roditi, upozoravaju američki znanstvenici s University of Washington.
Depresija povezana s preranim porodom
 

Nalaze studije u kojoj je sudjelovalo 555 trudnica prosječne dobi 24 godine je objavio Journal of Women's Health.

Utvrđeno je da je od simptoma depresije prije trudnoće patilo 7,2% žena te da su zbog toga imale prosječno dvostruko veće izglede za prerani porod.

Prisutnost simptoma depresije i učestalost preranih poroda je bila još izraženija kod ispitanica afroameričkog podrijetla, bez obzira na poznate faktore rizika poput povećane tjelesne mase i sociodemografskih čimbenika.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.