Majka i dijete

Krvni test predviđa uspjeh in vitro fertilizacije

Objavljeno 02.07.2009.

BBC

Irski znanstvenici su otkrili markere u krvi koji ukazuju na izglede za začeće uz pomoć postupka in vitro fertilizacije (IVF).
Krvni test predviđa uspjeh in vitro fertilizacije
 

Istraživači iz bolnice Rotunda u Dublinu objašnjavaju kako otkriveni markeri omogućuju uvid u funkciju 200 gena koji kontroliraju rast novih krvnih žila, razvoj upala te opskrbu stanica energijom - procesima ključnima za stvaranje uvjeta nužnih za uspjeh implantacije embrija u maternicu te podršku rastu fetusa.

Po njihovim riječima, novi krvni test će pomoći pri donošenju odluke o nastavljanju postupka in vitro fertilizacije ako je u početku bio neuspješan.

Prije nego što test postane opće dostupan bit će nužno potvrditi njegovu učinkovitost u kliničkim testiranjima.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(25)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.