Ostalo

Dijabetes i depresija

Objavljeno 21.07.2009.

Yahoo

Iako dijabetičari imaju veće izglede da će im biti dijagnosticirana depresija, nova studija sugerira kako je u velikoj mjeri riječ o posljedicama njihovih češćih kontakata sa zdravstvenim djelatnicima, a ne samom dijabetesu.
Dijabetes i depresija
 

Nalazi američkih znanstvenika objavljeni u stručnom časopisu Annals of Family Medicine su u skladu s hipotezom po kojoj dijagnoza neke kronične bolesti može samostalno povećati učestalost dijagnosticiranja depresije.

Analiza podataka prikupljenih za 42 ranije provedena istraživanja pokazuje kako osobe s dijabetesom imaju dvostruko veće izglede da će im biti dijagnosticirana depresija.

Novi rezultati, utemeljeni na informacijama za 225000 ispitanika, pokazuju kako izgledi za dijagnozu depresije kod dijabetičara rastu proporcionalno s povećanjem učestalosti njihovih kontakata s liječnicima.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(32)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.