Mladi

Pretilost se širi među prijateljima?

Objavljeno 03.08.2009.

BBC

Tinejdžeri koji imaju pretile prijatelje i sami imaju veće izglede za višak kilograma, sugerira istraživanje provedeno u SAD.
Pretilost se širi među prijateljima?
 

Časopis Economics and Human Biology je objavio podatke prikupljene od gotovo 5000 tinejdžera u razdoblju od dvije godine.

Pokazalo se kako je moguće uspostaviti vezu između prijateljskih odnosa adolescenata i njihove tjelesne mase, te da se ispitanici koji imaju višak kilograma češće druže međusobno.

Također je utvrđeno kako je stjecanje prijatelja s prevelikom tjelesnom masom moguće povezati s nakupljanjem suvišnih kilograma kod članova njegovog novog društva, kažu istraživači s University of Hawaii.

Po njihovim riječima, ove rezultate je moguće objasniti zajedničkim usvajanjem loših životnih navika kod tinejdžera koji mnogo vremena provode zajedno.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(24)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.