Mladi

Pretilost se širi među prijateljima?

Objavljeno 03.08.2009.

BBC

Tinejdžeri koji imaju pretile prijatelje i sami imaju veće izglede za višak kilograma, sugerira istraživanje provedeno u SAD.
Pretilost se širi među prijateljima?
 

Časopis Economics and Human Biology je objavio podatke prikupljene od gotovo 5000 tinejdžera u razdoblju od dvije godine.

Pokazalo se kako je moguće uspostaviti vezu između prijateljskih odnosa adolescenata i njihove tjelesne mase, te da se ispitanici koji imaju višak kilograma češće druže međusobno.

Također je utvrđeno kako je stjecanje prijatelja s prevelikom tjelesnom masom moguće povezati s nakupljanjem suvišnih kilograma kod članova njegovog novog društva, kažu istraživači s University of Hawaii.

Po njihovim riječima, ove rezultate je moguće objasniti zajedničkim usvajanjem loših životnih navika kod tinejdžera koji mnogo vremena provode zajedno.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(24)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.