Muško zdravlje

Nova studija o zelenom čaju

Objavljeno 03.08.2009.

Yahoo

Analiza 51 ranije provedenog istraživanja u kojima je sudjelovalo 1,6 milijuna ispitanika je otkrila "ograničene" dokaze o preventivnom učinku zelenog čaja glede nekih oblika raka.
Nova studija o zelenom čaju
 

Njemački znanstvenici dodaju kako su rezultati često bili kontradiktorni, posebice kada je proučavan učinak zelenog čaja na rizik razvoja karcinoma probavnog sustava.

Najjačim se čini zaštitni učinak čaja na izglede za obolijevanje od raka prostate, objavili su istraživači u Cochrane Database of Systematic Reviews.

47 proučavanih istraživanja je provedeno u Aziji gdje je konzumacija zelenog čaja mnogo češća nego na ostalim kontinentima, pa znanstvenici vjeruju kako je tako dobivene rezultate teško primijeniti na cijeli svijet.

Po riječima istraživača, preporučeni dnevni unos zelenog čaja iznosi oko 1200 mililitara, odnosno 5 do 6 šalica.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(27)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.