Ostalo

Roditelji ignoriraju opasnost za oči djece

Objavljeno 19.08.2009.

BBC

Tri četvrtine roditelja riskira vid svoje djece jer ih bez odgovarajuće zaštite izlaže snažnom sunčevom zračenju, upozoravaju stručnjaci nakon istraživanje provedenog u Velikoj Britaniji.
Roditelji ignoriraju opasnost za oči djece
 

Podaci prikupljeni od 2000 roditelja pokazuju kako ih gotovo trećina ne kupuje sunčane naočale djeci, objavio je College of Optometrists.

Polovica roditelja koji ipak kupuju sunčane naočale za djecu pri tome najvažnijim faktorom smatra cijenu, a ne kvalitetu.

Najveći rizik za oštećenja od izloženosti jakom sunčevom zračenju prijeti osobama sa svijetlom bojom očiju, a posebice se to odnosi na mrežnicu i leću oka.

Pretjerana izloženost jakom sunčevom zračenju je povezana s većim rizikom za kataraktu i senilnu makularnu degeneraciju, vodeći uzrok gubitka vida u starijoj životnoj dobi.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.