Ostalo

Istraživači na tragu novoj terapiji za multiplu sklerozu

Objavljeno 25.08.2009.

BBC

Britanski znanstvenici s University of Bristol vjeruju da rezultati njihovog istraživanja mogu dovesti do nove terapije za multiplu sklerozu.
Istraživači na tragu novoj terapiji za multiplu sklerozu
 

Testiranja provedena na miševima i tkivu ljudskog mozga su pokazala da je galanin, protein prisutan u stanicama mozga, otporan na djelovanje multiple skleroze.

Galanin ima zaštitni učinak na središnji i periferni živčani sustav te je njegova povećana prisutnost povezana sa smanjenjem izgleda za odumiranje živčanih stanica u slučaju oštećenja.

Multiplu sklerozu nije moguće izliječiti, a postojeće terapije se svode na ublažavanje i smanjivanje izgleda za pojavu simptoma bolesti.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.