Ostalo

SAD: Odšteta za kćer preminule pušačice

Objavljeno 26.08.2009.

BBC

Porota na sudu u Los Angelesu je donijela odluku po kojoj proizvođač cigareta Philip Morris mora platiti 13,8 milijuna dolara odštete kćeri žene koja je nakon 47 godina pušenja umrla od raka pluća.
SAD: Odšteta za kćer preminule pušačice
 

Tvrtka se branila tvrdeći kako je preminula Betty Bullock (64) mogla u bilo kojem trenutku prestati pušiti jer su već bili dobro poznati štetni učinci pušenja.

Riječ je o ponovljenom suđenju - u prvom navratu je porota preporučila da Philip Morris plati 28 milijardi dolara odštete, no sudac je taj iznos kasnije smanjio na 28 milijuna dolara.

2008. godine je prizivni sud poslao slučaj na novo suđenje jer je tvrtka tvrdila kako je i 28 milijuna dolara pretjeran iznos.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(32)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.