Muško zdravlje

Povećanje tjelesne mase i rak prostate

Objavljeno 03.09.2009.

Reuters

Muškarci koji u mladoj odrasloj dobi prikupe suvišne kilograme imaju veći rizik obolijevanja od raka prostate, objavili su istraživači s University of Hawaii.
Povećanje tjelesne mase i rak prostate
 

Dosadašnje studije o utjecaju pretilosti na izglede za razvoj raka prostate su imale kontradiktorne rezultate.

Novi nalazi objavljeni u časopisu Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention su prikupljeni od 84000 ispitanika, a ključnom se pokazala životna dob u kojoj je došlo do pretjeranog povećanja tjelesne mase.

Tako je nakupljanje suvišnih kilograma bilo najopasnije za mlade odrasle muškarce kojima je zbog toga kasnije prijetio veći rizik za rak prostate, posebice za agresivniji oblik ove bolesti.

Pretilost je poznati faktor rizika za niz oblika karcinoma, uključujući rak debelog crijeva i rak dojke.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(30)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.