Muško zdravlje

Zdravlje u srednjoj dobi i trajanje života

Objavljeno 19.09.2009.

BBC

Sredovječni muškarci koji puše, imaju povišeni krvni tlak i preveliku koncentraciju kolesterola u krvi u prosjeku umiru 10 godina mlađi od zdravijih vršnjaka, objavili su britanski znanstvenici.
Zdravlje u srednjoj dobi i trajanje života
 

British Medical Journal je objavio rezultate prikupljene od oko 19000 ispitanika u dobi između 40 i 69 godina.

Istraživači s University of Oxford su proveli intervjue sa sudionicima studije između 1967. i 1970. godine, te su utvrdili kako je do 2005. godine umrlo 13500 ispitanika.

Po njihovim riječima, stopa smrtnosti je bila dodatno povećana kod muškaraca koji su uz nabrojene faktore rizika bili i pretili ili su imali dijabetes.

Iako su u istraživanju sudjelovali samo muškarci, znanstvenici vjeruju da se dobiveni rezultati mogu primijeniti i na žene.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.4 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.