Ostalo

Negativan utjecaj klora iz bazena na djecu

Objavljeno 05.02.2010.

Reuters

Djeca koja počinju plivati u bazenima prije druge godine života imaju veći rizik za bronhiolitis, astmu i alergije, pokazalo je istraživanje belgijskih znanstvenika.
Negativan utjecaj klora iz bazena na djecu
 

Rizik je bio povećan pri upotrebi i otvorenih i zatvorenih bazena.

European Respiratory Journal je objavio kako kombinacija klora, znoja, sline i urina dovodi do stvaranja kemijskih spojeva koji iritiraju i s vremenom oštećuju dišne puteve.

Već je poznato kako ovi spojevi mogu negativno utjecati na kožu.

Podaci prikupljeni od 430 djece mlađe od dvije godine su pokazali kako često korištenje bazena rizik za bronhiolitis može povećati za 3,5 puta.

Rizik za astmu i alergije je kod te djece bio trostruko veći nego kod ostalih njihovih vršnjaka.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(24)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.