Majka i dijete

Prerano rođene bebe imaju poteškoća s funkcijom pluća

Objavljeno 30.04.2010.

Yahoo

Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji je potvrdilo kako prerano rođene bebe imaju veći rizik za cjeloživotne poteškoće sa zdravljem pluća.
Prerano rođene bebe imaju poteškoća s funkcijom pluća
 

Znanstvenici s londonskog University Collegea dodaju kako je rizik bio dodatno povećan kod beba rođenih nakon iznimno kratke trudnoće.

Kod te je djece uočen i dvostruko veći rizik za astmu, objavio je American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine.

U studiji je praćeno zdravlje prerano rođene djece sve dok nisu navršila 11 godina.

Po riječima istraživača, ovakve poteškoće u djetinjstvu povećavaju izglede da će se u odrasloj dobi pojaviti i kronična opstruktivna plućna bolest (KOPB).


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(25)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.