Ostalo

Još jedna negativna posljedica pasivnog pušenja

Objavljeno 09.06.2010.

U.S. News and World Report

Istraživanje britanskih znanstvenika objavljeno u stručnom časopisu Archives of General Psychiatry sugerira kako je izloženost pasivnom pušenju povezana s većim rizikom za poteškoće s mentalnim zdravljem.
Još jedna negativna posljedica pasivnog pušenja
 

Brojne ranije studije su ukazale na vezu između pasivnog pušenja i većih izgleda za razvoj astme, bolesti srca i raka pluća.

Istraživači s londonskog University Collegea su na temelju podataka prikupljenih od 5500 nepušača i 2600 pušača utvrdili kako osobe izložene pasivnom pušenju u promatranih 6 godina čak trostruko češće pate od depresije, shizofrenije i drugih poteškoća s mentalnim zdravljem.

Procjenjuje se kako je kod 60% "pasivnih pušača" moguće otkriti biološke dokaze izloženosti duhanskom dimu, napominju znanstvenici.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(26)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.