Ostalo

Zaposlenost majki i pretilost kod djece

Objavljeno 12.06.2010.

Yahoo

Povećanje broja majki koje rade puno radno vrijeme je u proteklih nekoliko desetljeća pridonijelo povećanoj učestalosti pretilosti kod djece, vjeruju britanski znanstvenici.
Zaposlenost majki i pretilost kod djece
 

U studiji provedenoj na University College London je sudjelovalo 8552 ispitanika praćenih od rođenja 1958. godine, te 1889 njihove djece u dobi između 4 i 9 godina.

Rezultate je objavio American Journal of Epidemiology.

Pokazalo se kako djeca ispitanika imaju u prosjeku 50% veći rizik za poteškoće s prevelikom tjelesnom masom nego njihovi roditelji koji su odrastali 60-ih godina prošlog stoljeća.

Važan čimbenik je bila zaposlenost majki, što istraživači objašnjavaju činjenicom da djeca majki koje rade puno radno vrijeme rjeđe jedu zajedno s ostatkom obitelji te imaju općenito manje zdravu prehranu.

U prosjeku su djeca majki koje su radile puno radno vrijeme imala 48% veći rizik da će biti pretila, bez obzira na socioekonomski status obitelji.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(26)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.