Muško zdravlje

Povezanost ozljeda glave i epilepsije

Objavljeno 22.07.2010.

Reuters

Vojnici koji su tijekom borbe zadobili ozljede glave imaju veći rizik za epilepsiju i 35 godina kasnije, objavili su američki znanstvenici nakon studije u kojoj su sudjelovali veterani rata u Vijetnamu.
Povezanost ozljeda glave i epilepsije
 

Posttraumatska epilepsija je česta nakon ozljeda mozga nastalih u ratnim uvjetima, a kod težih ozljeda se javlja u čak 50% slučajeva, piše časopis Neurology.

Za usporedbu, samo 4% veterana bez ovakvih ozljeda je imalo napadaje koje je moguće povezati s epilepsijom, kažu istraživači.

U istraživanju nije utvrđeno na koji način ozljede glave mogu dovesti do epilepsije nakon tako dugog vremenskog razdoblja.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.