Ostalo

Istraživanje: Većina liječnika će se cijepiti protiv gripe

Objavljeno 09.10.2010.

Reuters

95% od 400 liječnika koji su sudjelovali u istraživanju provedenom u SAD je izjavilo kako se namjerava cijepiti protiv gripe, objavili su istraživači s Vanderbilt University.
Istraživanje: Većina liječnika će se cijepiti protiv gripe
 

Prema ranijim sličnim studijama, manje od 40% djelatnika američkog zdravstvenog sustava se ikad cijepilo protiv gripe.

Podaci prikupljeni na uzorku od 1000 ispitanika iz opće populacije pokazuju kako će se protiv gripe cijepiti 57% Amerikanaca.

43% ispitanika koji se ne žele cijepiti protiv gripe uglavnom vjeruju kako postoje učinkovitije metode prevencije infekcije virusom gripe, smatraju se dovoljno zdravima da bi brinuli o gripi ili misle kako će samo cjepivo kod njih izazvati bolest i negativne popratne efekte.

Stručnjaci napominju kako gripa svake godine, ovisno o soju virusa koji je bio u cirkulaciji, odnese između 3300 i 49000 života.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.