Ostalo

Genetska podloga pretilosti kod djece

Objavljeno 18.10.2010.

Yahoo

Američki znanstvenici iz Children's Hospital of Philadelphia su identificirali genetske varijante koja povećavaju rizik za pretilost u dječjoj dobi.
Genetska podloga pretilosti kod djece
 

Nakon analize genoma tisuća pretile djece i djece s idealnom tjelesnom masom istraživači su izdvojili 17 inačica gena koje su relativno rijetke u općoj populaciji, ali su vrlo česte kod djece s viškom kilograma.

Svih 17 inačica gena je bilo prisutno kod djece bijele boje kože, a 8 njih je uočeno i kod djece afroameričkog podrijetla.

Znanstvenici napominju kako njihovi nalazi neće imati trenutan učinak na tretiranje pretilosti, ali će omogućiti bolje razumijevanje uzroka prevelike tjelesne mase u tako ranoj dobi.

Rezultate studije je objavio American Journal of Human Genetics.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(30)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.