Mladi

Različiti simptomi potresa mozga kod dječaka i djevojčica

Objavljeno 09.12.2010.

Business Week

Istraživanje provedeno na skupini srednjoškolaca je pokazalo kako su dječaci nakon potresa mozga češće konfuzni, dok su djevojčice obično naizgled pospane i mamurne.
Različiti simptomi potresa mozga kod dječaka i djevojčica
 

Uz to, kod dječaka su bile češće amnezija i dezorijentiranost, a kod djevojčica se u većem broju slučajeva javljala povećana osjetljivost na buku.

Istraživači s University of Virginia i University of California dodaju kako se u SAD svake godine bilježi više od 60000 ozljeda mozga među djecom koja se u srednjoj školi bave sportom.

Unatoč tome što se sportom češće bave dječaci, potresi mozga su učestaliji kod djevojčica.

Pokazalo se i kako potresi mozga kod djevojčica češće ostaju neprimijećeni od strane nastavnika i trenera, piše Journal of Athletic Training.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.