Ostalo

Stanice koje proizvode spermije pretvorene u proizvođače inzulina

Objavljeno 14.12.2010.

Yahoo

Istraživanje provedeno na Georgetown University sugerira kako bi stanice inače zadužene za proizvodnju spermija mogle postati temelj nove terapije za dijabetes tipa 1.
Stanice koje proizvode spermije pretvorene u proizvođače inzulina
 

Testiranja provedena na životinjama su pokazala kako je na ovaj način izbjegnuta reakcija imunološkog sustava, te za razliku od postupaka koji uključuju transplantaciju stanica proizvođača inzulina ne dolazi do njihovog uništenja.

U studiji su korištene stanice iz testisa preminulih ljudskih donora, a čija se funkcija sastoji u proizvodnji spermija.

Kada se nađu izvan testisa, ove stanice je uz pomoć određenih gena moguće transformirati poput embrionalnih matičnih stanica.

Nakon transplantacije životinjama ovako modificirane stanice su dovele do pada koncentracije šećera u krvi.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.