Mladi

Veći rizik od pasivnog pušenja za djecu koja žive u stanovima

Objavljeno 14.12.2010.

BBC

Djeca koja žive u stanovima imaju za 45% veću izloženost dimu cigareta u odnosu na djecu koja žive u kućama, objavili su američki znanstvenici s Harvarda i Rochester University.
Veći rizik od pasivnog pušenja za djecu koja žive u stanovima
 

Istraživači to objašnjavaju posljedicama dijeljenja ventilacijskih sustava te malene udaljenosti između stambenih jedinica u većim zgradama.

Nalazi analize krvi 5000 djece su objavljeni u časopisu Pediatrics.

U studiji je mjerena prisutnost kotinina, nusproizvoda nikotina, a sudjelovala su samo djeca u čijim obiteljima nije bilo pušača.

Kotinin je otkriven kod 73% djece, odnosno kod 84,5% djece koja su živjela u stanovima te kod 70,3% djece koja su živjela u samostojećim kućama.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(30)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.