Ostalo

Novac kao motivacija za smanjenje tjelesne mase

Objavljeno 11.02.2011.

Reuters

Pretile osobe imaju veće izglede da će smanjiti tjelesnu masu ako za to dobivaju novac, no nakon što izgube ovu motivaciju kilogrami im se brzo vraćaju.
Novac kao motivacija za smanjenje tjelesne mase
 

Journal of General Internal Medicine je objavio rezultate studije u kojoj je analizirana provedba eksperimentalnog programa smanjenja tjelesne mase sa 66 sudionika.

Ispitanici su na početku deponirali određenu svotu koju su u ratama dobivali natrag udvostručenu, ovisno o smanjenju svoje tjelesne mase u određenom periodu.

Osobe koje nisu uspijevale smršavjeti su gubile svoj novac, dodaju američki znanstvenici s Carnegie Mellon University u Pittsburghu.

Ovaj je pristup doveo do prosječnog smanjenja tjelesne mase ispitanika za nešto više od 4 kilograma tijekom 8 mjeseci, odnosno oko 9 puta više od sudionika studije koji su primali samo savjete o uspješnom mršavljenju.

Ipak, 9 mjeseci nakon završetka studije sudionici financijski poticajnog programa su dobili natrag gotovo sve izgubljene kilograme.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(32)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.