Ostalo

Honduras uvodi mjere protiv pušenja kod kuće

Objavljeno 23.02.2011.

Yahoo

Prema novom zakonu Hondurašani će moći biti kažnjeni ako puše kod kuće - dovoljno je da se na dim cigareta vlastima požali netko od ukućana ili posjetitelja.
Honduras uvodi mjere protiv pušenja kod kuće
 

Prvi prekršaj će dovesti do verbalnog upozorenja policije, a zatim mogu uslijediti uhićenje i globa u protuvrijednosti oko 1700 kuna, tj. minimalne mjesečne plaće u toj zemlji.

Uz to što je u Hondurasu zabranjeno pušenje na javnim mjestima, osobe koje puše na otvorenom moraju biti udaljene najmanje 6 stopa (oko 1,8 metara) od najbližeg nepušača.

Procjenjuje se kako puši 30% stanovnika Hondurasa.

Prema podacima ministarstva zdravstva, na svaki dolar koji proizvođači cigareta zarade u Hondurasu država je prisiljena potrošiti 10 dolara na liječenje bolesti povezanih s pušenjem.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.4 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.