Ostalo

Cijena suvišnih kilograma u SAD - 270 milijardi dolara

Objavljeno 28.02.2011.

Yahoo

Ekonomski troškovi povezani s prevelikom tjelesnom masom i pretilošću u SAD su se popeli na 270 milijardi dolara godišnje.
Cijena suvišnih kilograma u SAD - 270 milijardi dolara
 

Najveći se dio troškova odnosi na povećanu potrebu za medicinskom njegom (oko 115 milijardi dolara) te smanjenje produktivnosti zbog povećane smrtnosti i invaliditeta (oko 150 milijardi dolara).

Preveliku tjelesnu masu imaju osobe s indeksom tjelesne mase (omjerom tjelesne mase u kilogramima i kvadrata visine u metrima) između 25 i 30, a pretilima se smatraju osobe čiji je indeks tjelesne mase veći od 30.

Troškovi povezani s pretilim osobama su iznosili oko 198 milijardi dolara, a troškovi do kojih je došlo zbog osoba koje imaju preveliku tjelesnu masu su došli do 72 milijarde dolara godišnje.

Nove su podatke objavili stručnjaci iz Society of Actuaries (SOA).


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(32)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.