Ostalo

Stručnjaci podupiru prestanak pušenja prije kirurškog zahvata

Objavljeno 06.04.2011.

Reuters

Prestanak pušenja nekoliko tjedana prije podvrgavanja kirurškom zahvatu ne predstavlja rizik za pacijente, sugerira istraživanje britanskih znanstvenika.
Stručnjaci podupiru prestanak pušenja prije kirurškog zahvata
 

Novi su nalazi u suprotnosti s nekim ranije provedenim studijama koje su ukazale na veće izglede za postoperativne komplikacije kod pacijenata koji su tek prestali pušiti.

Istraživači s London School of Medicine and Dentistry su se koristili podacima prikupljenima od gotovo 900 pacijenata.

Pokazalo se kako prestanak pušenja u razdoblju od 8 tjedana prije operacije može čak dovesti i do smanjenja rizika za komplikacije, bez obzira na tip kirurškog zahvata kojem su pacijenti bili podvrgnuti.

Rezultate istraživanja je objavio časopis Archives of Internal Medicine.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.