Ostalo

Napredak u razvoju cjepiva za alergije na mačke

Objavljeno 18.04.2011.

Yahoo

Kanadski znanstvenici s McMaster University su razvili cjepivo koje učinkovito reducira alergijske reakcije kod osoba alergičnih na mačke.
Napredak u razvoju cjepiva za alergije na mačke
 

Po njihovim riječima, alergijske reakcije na ove kućne ljubimce se javljaju kod 10% ljudi.

Journal of Allergy and Clinical Immunology piše kako je zasad jedina mogućnost za alergične osobe višegodišnje primanje injekcija alergena koje s vremenom u organizmu dovode do tolerancije na ključne proteine.

Novo se cjepivo temelji upravo na proteinu koji izaziva većinu alergijskih reakcija i sintetiziranim inačicama peptida koji se vežu za stanice imunološkog sustava i aktiviraju ih.

Cjepivo tako imunološkom sustavu omogućuje da ove peptide počne smatrati bezopasnima, što sprječava alergijske reakcije nakon kontakta s mačkama.

Rana klinička testiranja su zasad provedena uz sudjelovanje 88 pacijenata, a pokazalo se kako je uz pomoć jedne injekcije cjepiva alergijske reakcije moguće reducirati za 40%.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.