Ostalo

Iskustvo liječnika i ishod liječenja

Objavljeno 18.07.2011.

Yahoo

Istraživanje provedeno u Montefiore Medical Centeru u New Yorku sugerira kako je stopa smrtnosti veća kod teško bolesnih pacijenata čiji liječnici imaju više od 20 godina iskustva.
Iskustvo liječnika i ishod liječenja
 

American Journal of Medicine je objavio rezultate usporedbe trajanja bolničkog liječenja i rizika za smrt ovisno o tome jesu li pacijenti imali liječnike s manje od 5 ili više od 20 godina iskustva.

U obje kategorije su uspješniji bili liječnici s manje od 5 godina iskustva.

U istraživanju su korišteni bolnički podaci za više od 6500 pacijenata hospitaliziranih od 2002. do 2004. godine i 59 njihovih liječnika.

U svim slučajevima su pacijenti pojedinim liječnicima dodijeljeni nasumično.

Ranije provedene studije su već ukazale na sličnu pojavu kod liječnika niza specijalizacija koji se paralelno s povećanjem staža sve manje pridržavaju smjernica za liječenje.

Stručnjaci vjeruju kako problem leži u činjenici da iskusniji liječnici često nisu dovoljno upoznati s novim dostignućima medicine, što ukazuje na potrebu za njihovom konstantnom edukacijom.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.