Ostalo

Stanicama kože protiv tumora mozga

Objavljeno 26.02.2016.

Fox News

Američki znanstvenici s University of North Carolina su stanice kože pretvorili u matične stanice sposobne za uništenje tumora mozga.
Stanicama kože protiv tumora mozga
 

Novom metodom je učinkovito napadnut glioblastom, tip tumora mozga za kojeg nije bilo značajnog napretka u liječenju već 30 godina.

Samo 30% pacijenata s glioblastomom živi duže od dvije godine nakon dijagnoze.

U eksperimentima provedenima na laboratorijskim životinjama su stanice kože "reprogramirane" u matične stanice sposobne za kretanje kroz mozak i uništavanje stanica tumora.

Utvrđeno je i kako je matične stanice moguće modificirati tako da proizvode proteine namijenjene borbi protiv tumora.

Ovako tretiranim životinjama je vrijeme preživljavanja povećano za 160 do 220%.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(25)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.