Ostalo

Posljedice opijanja na srce

Objavljeno 04.03.2016.

Yahoo News

Opijanje je u novoj studiji povezano s povećanjem rizika za srčani ili moždani udar u sljedećih tjedan dana, piše stručni časopis Circulation.
Posljedice opijanja na srce
 

Znanstvenici s Harvarda dodaju kako je i samo jedna konzumirana doza alkohola povezana s povećanjem rizika za poteškoće sa zdravljem kardiovaskularnog sustava u sljedeća 24 sata.

Nakon tog razdoblja osobe koje umjereno konzumiraju alkohol imaju manji rizik za ovakve zdravstvene probleme nego osobe koje uopće ne piju alkoholna pića.

Podaci prikupljani tijekom 28 godina od gotovo 30000 osoba pokazuju i kako je za pozitivan učinak na kardiovaskularni sustav ženama potrebna konzumacija manje količine alkohola nego muškarcima.

To je u skladu s preporukama po kojima bi muškarci dnevno trebali konzumirati najviše dvije doze alkoholnih pića, a žene najviše jednu dozu.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(30)
4.5 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.