Ostalo

Novi tip matičnih stanica

Objavljeno 18.03.2016.

HealthDay

Izraelski znanstvenici su stvorili novi tip embrionalnih matičnih stanica koji umjesto dvije kopije ljudske DNK ima samo jednu, objavio je časopis Nature.
Novi tip matičnih stanica
 

Istraživači sa sveučilišta u Jeruzalemu vjeruju kako će se ovakve matične stanice pokazati učinkovitima u postupcima liječenja bolesti za koje su bolje genetski identične stanice.

Riječ je o prvim ljudskim stanicama koje se mogu dijeliti i replicirati sa samo jednom kopijom DNK.

Nove matične stanice su dobivene diobom neoplođene ljudske jajne stanice.

Utvrđeno je i kako se ovako nastale matične stanice mogu diferencirati u mnoge druge tipove stanica, uključujući živčane te stanice srca i gušterače.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(25)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.