Ostalo

Prilagodljivost virusa ebole

Objavljeno 04.11.2016.

BBC News

Novo istraživanje objavljeno u stručnom časopisu Cell pokazuju kako je virus ebole vrlo prilagodljiv, što mu je olakšalo inficiranje velikog broja ljudi u prvih nekoliko mjeseci posljednje epidemije.
Prilagodljivost virusa ebole
 

Novootkrivena mutacija je rezultirala četverostruko većim izgledima da će virus ebole uspjeti zaraziti ljudske stanice.

Uz to, osobe zaražene novom inačicom virusa su imale veći rizik za smrt.

Epidemija ebole koja je započela 2014. godine je u trima najteže pogođenim zapadnoafričkim zemljama (Gvineji, Liberiji i Sijera Leoneu) odnijela 11310 života od 28616 zaraženih osoba.

Novi nalazi britanskih znanstvenika s University of Nottingham i njihovih američkih kolega s University of Massachusetts se temelje na analizi genetskog koda iz oko 2000 uzoraka virusa ebole.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(18)
4.9 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.