Ostalo

Obilježen Međunarodni dan sestrinstva

Objavljeno 13.05.2017.

KBC Zagreb

U petak je u Kliničkom bolničkom centru (KBC) Zagreb obilježen Međunarodni dan sestrinstva.
Obilježen Međunarodni dan sestrinstva
 

Međunarodni dan sestrinstva se u svijetu obilježava na dan kada je 1820. godine rođena Florence Nightingale, engleska bolničarka i začetnica modernog sestrinstva.

Florence Nightingale je i utemeljila školu za medicinske sestre.

Medicinske sestre i tehničari obilježavaju taj dan s naglaskom na stalnoj edukaciji kako bi pružili što kvalitetniju medicinsku njegu pacijentima.

Međunarodni dan sestrinstva ove se godine obilježava pod sloganom “Sestrinski glas za zdrav život”, čime se želi naglasiti važnost i ulogu tog zanimanja.

U Hrvatskoj je registrirano 35628 sestara i tehničara te su oni najbrojnija profesija u hrvatskom zdravstvenih sustavu.

Zbog smanjenog zapošljavanja i odlaska na rad u inozemstvo mnoge zdravstvene ustanove imaju manjak medicinskih sestara i tehničara te se procjenjuje se kako nedostaje oko 12000.

U KBC Zagreb radi 2079 medicinskih sestara i tehničara, a nedostaje ih još 700.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(12)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.