Seksualnost

Počinje kampanja "Surfaj pametno"

Objavljeno 15.06.2017.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s udrugom HUHIV i brojnim partnerima i suradnicima i ove godine nastavlja s ljetnim porukama na hrvatskim plažama.
Počinje kampanja "Surfaj pametno"
 

Na petnaestak će lokacija na jadranskim plažama i zagrebačkom Jarunu tijekom ljetnih mjeseci biti istaknute preventivne poruke u okviru aktivnosti nacionalnog programa "Živjeti zdravo", koji sufinancira Europski socijalni fond.

S obzirom na to da je ljeto obično vrijeme odmora, opuštanja, češćeg druženja s nepoznatim ljudima, a time i češćih situacija neplaniranog i nezaštićenog spolnog odnosa i situacija koje nose veći rizik zaraze spolno prenosivim bolestima, cilj je kampanje skrenuti pozornost javnosti, a posebice mladih, na važnost odgovornog spolnog ponašanja i očuvanja spolnog i reproduktivnog, ali i općeg zdravlja.

Kampanja koja traje od početka lipnja do kraja rujna se provodi preventivnim porukama na svlačionicama i oglasnim panoima na kupalištima.

Slogan kampanje je "Surfaj pametno", a vizual u obliku pojasa za spašavanje koji simbolično predstavlja i asocira na pomoć i zaštitu u središte stavlja internetsku platformu i mobilnu aplikaciju "Spolno zdravlje", jer suvremena edukacija mladih nužno uključuje upotrebu modernih tehnologija kao što su digitalni mediji.

Kampanjom se želi podsjetiti javnost, a posebice mlade, da su edukacija, informiranje i odgovorno spolno ponašanje ključne sastavnice prevencije spolno prenosivih bolesti, uključujući infekciju HIV-om te zaštite spolnog i reproduktivnog zdravlja.

Kampanju su podržali Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, zavodi za javno zdravstvo, Hrvatski crveni križ i udruga CroMSIC.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(8)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.