Ostalo

Suradnja hrvatskog i njemačkog zdravstva

Objavljeno 05.07.2017.

Ministarstvo zdravstva

Tijekom posjeta njemačkog ministra zdravlja Hermanna Gröhea u Zagrebu je potpisana Zajednička izjava o namjeri između Saveznog ministarstva zdravlja Republike Njemačke i Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.
Suradnja hrvatskog i njemačkog zdravstva
 

Od brojnih tema razgovora predstavnika dvaju ministarstava naglasak je bio na pitanjima globalnog zdravstva, zdravstvene sigurnosti, problematike antimikrobne rezistencije, kriznog menadžmenta u zdravstvu, sigurnosti pacijenata, transplantacijskog programa i doniranja organa, te problematike iseljavanja zdravstvenih radnika.

Zajedničkom izjavom potpisanom u utorak dva resorna ministarstva žele osnažiti suradnju u području zdravstva, s ciljem unapređenja zdravlja stanovništva u svakoj od zemalja.

Dogovoreno je kako će, s namjerom daljnjeg promicanja korisne i pojačane suradnje, sudionici razmjenjivati iskustva i surađivati u područjima zdravstvenog osiguranja, zdravstvene ekonomije, zdravstvenog turizma, upravljanja u zdravstvu, poslijediplomskog obrazovanja, upravljanja kvalitetom, procjene zdravstvenih tehnologija (HTA) i sigurnosti pacijenata.

Provedba navedene suradnje odvijat će se putem razmjene stručnjaka i zdravstvenih djelatnika, stručnih znanja, informacija i iskustava vezanih uz organizaciju, strukturu i reforme u području zdravstva, putem izravnih kontakata između povezanih zaklada, ustanova i organizacija te sudjelovanjem obiju strana na seminarima i konferencijama iz različitih zdravstvenih disciplina za znanstvenike i zdravstvene stručnjake obiju zemalja.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(6)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.