Ostalo

Društvene mreže mogu ukazati na depresiju

Objavljeno 09.08.2017.

HealthDay

Fotografije objavljene na društvenim mrežama poput Instagrama mogu ukazati na prisutnost depresije, pokazalo je istraživanje provedeno na Harvardu.
Društvene mreže mogu ukazati na depresiju
 

Računalni program koji je analizirao fotografije korisnika Instagrama je na temelju niza varijabli uspijevao u 70% slučajeva točno identificirati osobe s depresijom.

Sveukupno je u studiji sudjelovalo 166 ispitanika, a korišteno je oko 44000 njihovih fotografija.

Jedan od "znakova upozorenja" za depresiju je bilo češće objavljivanje fotografija s prevladavajućom plavom, sivom i crnom bojom, objavio je stručni časopis EPJ Data Science.

Depresija je bila češća i kod ispitanika koji su običavali fotografije u boji uz pomoć računalnog filtera pretvarati u crno-bijele fotografije.

Istraživači naglašavaju kako se njihov računalni program u otkrivanju osoba s depresijom pokazao točnijim od liječnika primarne medicine.

Prema njihovim podacima, liječnici opće prakse točno dijagnosticiraju depresiju u 42% slučajeva.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(9)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.