Ostalo

Novi uvid u razvoj melanoma

Objavljeno 30.08.2017.

HealthDay

71% slučajeva najopasnijeg oblika raka kože se javlja u novonastalim lezijama na koži, a tek 29% ih se javlja u madežima koji su duže prisutni, objavili su talijanski znanstvenici.
Novi uvid u razvoj melanoma
 

Njihovi nalazi su rezultat analize podataka prikupljenih za potrebe 38 ranijih studija provedenih uz sudjelovanje više od 20000 pacijenata s melanomom.

Pokazalo se i kako su melanomi koji se razvijaju iz novonastalih lezija najčešće agresivniji od onih povezanih s madežima.

Istraživači iz Arcispedale Santa Maria Nuova u Reggio Emiliji su svoje nalaze objavili u Journal of the American Academy of Dermatology.

Stručnjaci preporučuju redovite preglede kod dermatologa svakih godinu dana.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(7)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.