Ostalo

Zagreb: Utrka Mliječna staza 9. i 10.9.

Objavljeno 31.08.2017.

www.mlijecnastaza.hr

U sklopu projekta osnivanja prve banke mlijeka u Hrvatskoj UNICEF u suradnji sa Gradom Zagrebom organizira humanitarnu utrku Mliječna staza koja će se održati 9. i 10. rujna u centru Zagreba.
Zagreb: Utrka Mliječna staza 9. i 10.9.
 

U subotu, 9. rujna u 10 sati održat će se revijalna dječja utrka na Europskom trgu, uz brojne edukativne i zabavne sadržaje za cijelu obitelj.

Odrasli trkači ondje će ujedno podizati startne brojeve za glavne utrke na pet i deset kilometara, koje će se održati u nedjelju, 10. rujna, s početkom u 18,30 sati, a start i cilj bit će na Trgu Eugena Kvaternika.

Prema Strateškom planu Ministarstva zdravstva, otvaranje banke mlijeka planira se za 2018. u prostoru Kliničkog bolničkog centra Zagreb, a trenutna procijenjena vrijednost ulaganja iznosi dva milijuna kuna, uz troškove adaptacije prostora.

Organizatori navode da se u Hrvatskoj godišnje u prosjeku 2000 djece rodi prijevremeno, a njih 400 treba intenzivnu liječničku skrb.

Majčino mlijeko je ključno za njihovo preživljavanje i razvoj, a prijevremeno rođena djeca koja se hrane majčinim mlijekom izložena su višestruko manjem riziku od brojnih bolesti i kraće borave u bolnici.

Na utrci se očekuje 2000 sudionika, od čega 400 djece.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(10)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.