Ostalo

Europski dan bez poginulih u prometu

Objavljeno 20.09.2017.

Ministarstvo unutarnjih poslova

Europski dan bez poginulih u prometu će ove godine biti obilježen u četvrtak, 21. rujna, tijekom Europskog tjedna mobilnosti.
Europski dan bez poginulih u prometu
 

Projekt EDWARD (European Day Without A Road Death) ulazi u drugu godinu realizacije, a cilj mu je dan bez poginulih osoba u prometu.

Projekt je pokrenula Europska mreža prometne policije (TISPOL), a podržava ga Europska komisija.

Cilj obilježavanja je da svi sudionici u prometu razmisle o rizicima i o tome kako njihovi postupci utječu na druge sudionike u prometu.

U projekt se može uključiti potpisivanjem prisege o poželjnom ponašanju sudionika u cestovnom prometu putem projectedward.eu ili biti dio dijaloga na društvenim mrežama preko #ProjectEDWARD.

Projekt EDWARD je u prošlogodišnjem izdanju bio odlično prihvaćen - prisegu je potpisalo više od 103000 osoba, a diljem Europe je bilo organizirano preko 80 različitih događanja.
Kampanje na društvenim mrežama, #seatbeltselfie i #projectEDWARD, vidjelo je preko 19 milijuna ljudi.

Tijekom prošlogodišnjeg Europskog dana bez poginulih osoba u prometu, 43 osobe su smrtno stradale u prometu u 31 državi.

2015. godine je ta brojka iznosila 70.

19 zemalja nije imalo poginulih u prometu, a među njima je bila i Hrvatska.

Prema podacima za Republiku Hrvatsku, u sedam mjeseci ove godine u prometnim nesrećama poginule su 173 osobe, a 1473 je bilo teško ozlijeđeno.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(9)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.