Ostalo

Radionice "Zdravlje mozga"

Objavljeno 02.10.2017.

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"

Odjel za promicanje zdravlja (Služba za javno zdravstvo), uključit će se u inicijativu Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih posvećenu Tjednu cjeloživotnog učenja u Hrvatskoj koji se obilježava od 2. do 8. listopada 2017. održavanjem radionica na temu zdravlja mozga.
Radionice "Zdravlje mozga"
 

Radionice će biti posvećene dobrobitima i značenju cjeloživotnog učenja i zdravlju mozga, a bit će održane za učenike Osnovne škole Miroslav Krleža u Knjižnici Medveščak te učenike Osnovne škole Voltino u Knjižnici Voltino.

Kroz ove interaktivne radionice će biti objašnjena važnost prehrane prikladne za zdravlje (MIND prehrana) i razvoj mozga, kao i ulogu i važnost redovite tjelesne aktivnosti.

Bit će naglašena i potreba usvajanja pozitivnih zdravstvenih navika te izbjegavanju štetnih i rizičnih ponašanja.

Naglasak radionice bit će na potrebi cjeloživotnog učenja i njegovoj ulozi na unaprjeđenje zdravlja našeg mozga, ali i utjecaju koji cjeloživotno učenje ima na cjelokupno zdravlje: fizičko, psihičko i socijalno.

Tjedan cjeloživotnog učenja UNESCO-ova je inicijativa pokrenuta 1999. godine, a svake godine obilježava se u brojnim zemljama s ciljem senzibilizacije javnosti, odnosno promicanje kulture učenja.

Tijekom obilježavanja Tjedna, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih pod sloganom "PROVJEŽBAJ MOZAK!", potaknula je provođenje nekoliko stotina besplatnih aktivnosti (radionica, tribina, sajmova učenja, okruglih stolova).

Niska stopa uključenosti hrvatskih građana u neki oblik cjeloživotnog učenja prepoznata je kao bitan problem hrvatskog društva.

Ovaj je problem posebice izražen imamo li na umu da je učenje, i to tijekom cijeloga života, nužan preduvjet funkcioniranja u suvremenome svijetu.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(10)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.