Ostalo

Rak je sve češće kronična bolest

Objavljeno 24.10.2017.

Zagrebački institut za kulturu zdravlja

U ponedjeljak je u Zagrebu počeo Peti međunarodni kongres medicine usmjerene prema osobi s porukom da rak više nije smrtonosna, već kronična bolest s kojom preživljava oko 70% oboljelih.
Rak je sve češće kronična bolest
 

Kvaliteta života oboljelih je u fokusu medicine 21. stoljeća, naglašeno je na skupu.

Na trodnevnom kongresu se okupilo 120 sudionika iz 15 zemalja.

Sudionici će tijekom tri dana predstaviti modele kako unaprijediti ranu detekciju, prevenciju, liječenje i rehabilitaciju od zloćudnih bolesti, ali i skrenuti pozornost javnosti da dijagnoza raka danas ne znači smrt.

Bit će obuhvaćene brojne teme, od zdravstvene promocije i prevencije, preko različitih modaliteta liječenja, suportivne onkologije, palijativne medicine, psihoonkologije, komunikacijskih vještina u onkologiji, umjetnosti i onkologije, do zdravstvenih politika i rada udruga pacijenata.

Organizatori su Zagrebački institut za kulturu zdravlja i Međunarodni koledž medicine usmjerene prema osobi iz Ženeve.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(6)
3.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.