Ostalo

Muhe kao prijenosnici bolesti

Objavljeno 25.11.2017.

EurekAlert!

Američki znanstvenici sa sveučilišta Penn State upozoravaju kako je potencijal muha kao prijenosnika bolesti veći nego što se vjeruje.
Muhe kao prijenosnici bolesti
 

Proučavajući mikrobiome 116 kućnih muha s triju kontinenata, istraživači su utvrdili kako pojedine muhe mogu nositi stotine vrsta bakterija, od kojih su mnoge opasne za ljude.

Najviše bakterija je otkriveno na nogama i krilima muha.

Kako piše stručni časopis Scientific Reports, muhe iz urbanog okoliša imaju više bakterija od muha koje žive u nastambama za životinje.

Muhe često žive u blizini ljudi te mogu imati važnu ulogu u širenju bolesti, naglašavaju znanstvenici.

Posebno se to odnosi na mogućnost širenja patogena tijekom epidemija.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(4)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.